Miesten TEHO Sport Tennisliiga: Sata-Tenniksellä kahden voiton viikonloppu

Miesten TEHO Sport Tennisliiga käynnistyi viikonloppuna Sata-Tenniksen osalta kahdella onnistumisella. Lauantaina joukkue kävi ryöstöretkellä HVS-Tenniksen vieraana ja sunnuntaina vuorossa oli riemukas kotivoitto TVS-Tenniksestä (Turku). Molemmat ottelut päättyivät laajasalolaisten 3-1 voittoihin.

HVS – Sata

Kauden 2016-2017 mestari Sata jysäytti avauskierroksella suuryllätyksen HVS:n vieraana. Puolustavan mestarin oli taipuminen 3-1 voitoin. Sata:n voiton takuumiehinä olivat Harri Heliövaara ja Iiro Vasa. Heliövaara voitti ykkösten pelissä ranskalaisen Evan Furnessin (ATP-) 7-5, 6-4 ja Vasa kukisti Aleksi Tuukkasen 6-3, 6-2. HVS:n Patrik Niklas-Salminen kavensi tilanteeksi 1-2 ennen nelinpeliä voitettuaan Marcus Stenforsin puhtaasti 6-0, 6-0. Nelinpelissä nähtiin yksi liigahistorian komeimmista nousuista, kun Heliövaara/Vasa käänsivät ottelutiebreikin 3-9 tappioaseman 11-9 voitoksi Niklas-Salmista ja Furnessia vastaan.

– Jos momentum voi kääntyä ottelussa, niin nelinpelissä niin todellakin kävi. Molemmilla joukkueilla oli eräpalloja jokaisessa erässä ja aivan uskomaton lopetus meiltä. Iiro laitettiin viime hetkellä minun kanssa nelinpeliin – hän kysyi, että voisiko hän pelata kun tuntuu niin hyvältä. Hyvä päätös oli laittaa Iiro peliin, kertoi tyytyväinen Heliövaara.

– Oli kyllä todella siistiä pelata, hykerteli Vasa vieressä.

Sata – TVS

Sata jatkoi siitä mihin lauantaina jäi kotikentällänsä Helsingin Laajasalossa. Harri Heliövaaran johdolla joukkue kirjautti viikonlopun toisen 3-1 voittonsa TVS-Tenniksen kustannuksella. Heliövaara voitti kaksinpelissä Oskar Antinheimon 6-2, 6-1, Suomen kentille paluun tehnyt Lauri Mäkikalli voitti tiukasti Tuomas Rikkosen 2-6, 6-3, 10-6 ja nelinpelissä Heliövaara/Ilja Orre voitti duon Leskinen/Ville Perkkola 7-5, 7-6. TVS:n pisteen toi eilisen tapaan Santtu Leskinen, joka voitti Marcus Stenforsin 6-1, 6-3. IIsot kiitokset mahtavalle kotiyleisölle tuesta ja kannustuksesta!

Sata-Tenniksen Tennisliiga ottelut jatkuvat sunnuntaina 10.11. kello 12.00 Tampereella Tampereen Tennisseuraa vastaan. Ei muuta kuin pelipäivä kalenteriin ja vierasmatkaa suunnittelemaan. Jehh Sata!!!

Kaikki tulokset, sarjataulukko ja -ohjelma löytyvät osoitteesta www.tennisliiga.fi