Uudet valmentajat esittäytyvät – Jukka Tanninen

Esittelyssä uusi valmentajamme Jukka Tanninen. Tervetuloa mukaan!

Valmennusfilosofiasi kiteytettynä yhteen lauseeseen?

Voittaminen on mukavampaa kuin häviäminen – voittamaan valmistautuminen on joskus rankkaa ja vaikeaa.

Työ/Tennis/Urheilu/Valmennustaustasi?

Tenniksen parissa olen työskennellyt vuodesta 1978 lähtien, aluksi oman valmentajani apulaisena ja sen jälkeen urheiluopistoilla kesäleirillä, Tennisliiton maajoukkueissa, Tennislehden asiantuntijakirjoittajana, ja pääkaupunkiseudulla valmentajana Smashissä, Grani Tenniksessä ja Sata Tenniksessä muutamaan otteeseen. Yhden kauden olin Jyväskylän opintojen yhteydessä USA:ssa Greenvillessä yliopistojoukkueen valmentajana. Omalta peliuralta jäi monta makeaa voittoa ja opettavaista tappiota kansalliselta tasolta.

Mikä on parasta tennisvalmennuksessa?

Valmentajana minua ajaa eteenpäin pelaajien innostus, kun he löytävät oppimisen ja pelaamisen ilon.

Odotukset työhösi SATA:ssa?

SATA-Tennis vaikuttaa juuri nyt sellaiselta seuralta, että tähän ovat hyvät mahdollisuudet ja haluan olla osana seuran valmentajayhteisöä ja kehittämässä pelaajille parhaan mahdollisen paikan etsiä rajojaan.

Intohimosi elämässä?

Intohimo on hankala määritellä; se on jotain minkä puuttuessa elämä on vajavaista tai laimeaa. Siispä itselläni jotkut liikuntaan liittyvät asiat voivat olla jopa intohimo. Viime aikoina olen yrittänyt saada enemmän elämää jokaiseen päivään ja vuoteen.

Terveiset valmennettaville?

Kaikille pelaajille sellaiset terveiset, että jokainen harjoitus on juuri silloin se kaikista tärkein harjoitus, ei jo mennyt tai joskus tuleva. Opettele olemaan läsnä harjoituksessa, tässä ja nyt!

Miten on lähtenyt syyskausi liikkeelle?

SATA-Tennis on ottanut minut hienosti mukaan ja siksi kausi on lähtenyt reippaasti käyntiin. Uskon, että edessä on kaikkien aikojen paras valmennusvuosi.

Jukka Tanninen