Tennisliigan runkosarjan päätöskierroksella kovat panokset, Sata-Tennis vs. Smash Laajasalossa lauantaina 26.1. kello 17.00

TEHO Sport Tennisliigan runkosarjan viimeiset kierrokset pelataan lauantaina 25.1. Naiset aloittavat ottelut kello 14.00 ja miehet kello 17.00. Sata-Tennis kohtaa päätösottelussa Itä-Helsingin paikalliskilpailija Smash:n kotikentällä Laajasalon Tennishallilla. Ottelut pelataan kahdella kentällä.

Molemmilla joukkueilla riittää ottelussa vielä hurjasti panosta. Sata-Tennis lähtee päätöskierrokselle sijalta 8 eli viimeiseltä suoran sarjapaikan säilyttämiseen oikeuttavalta sijalta. Pahimmat kilpailijat TaTS ja PVS vaanivat kuitenkin vain pisteen päässä Laajasalolaisista. Sarjan viimeinen joukkue putoaa suoraan 1.divisioonaan sisäkaudeksi 2019-2020 ja toiseksi viimeinen karsii sarjapaikasta 1.divisioonan toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Mahdollisessa tasatilanteessa joukkueiden välinen paremmuus ratkaistaan keskinäisten otteluiden perusteella. Tässä vertailussa Sata voittaisi TaTS:n (Tampere) ja jakaisi sijoituksen PVS:n (Pori) kanssa, koska joukkueiden välisessä ottelussa tasattiin sekä otteluvoitot, erät että geimit. Jos siis Sata ja PVS jakaisivat keskenään sijoituksen niin joukkueet kohtaisivat vielä myöhemmin pelattavassa uusintaottelussa puolueettomalla kentällä. Se olisi ensimmäinen laatuaan nykymuotoisessa Tennisliigassa. Teoriassa Sata:lla on vielä pieni oljenkorsi myös pudotuspeleihin. Tämä vaatisi 4-0 kotivoittoa sekä Grani Tenniksen 1-3 tai 0-4 tappiota Variston Tennistä vastaan.

Smash lähtee päätöskierrokselle sijalta kuusi. Sijoituksen säilyttäminen takaisi mahdollisuuden taistella Suomenmestaruudesta lauantaina 9.2. alkavissa pudotuspeleissä. Smashin alapuolella vaanii kuitenkin vain pisteen päässä kovassa nousukunnossa oleva Grani Tennis. Sarjataulukon yläpuolella olevat TVS ja Varte ovat vielä tavoitettavissa kahden ja kolmen pisteen etumatkan päässä.

Sata-Tenniksen joukkue oli hyvillä mielin viimeistelemässä pelivirettä Laajasalossa perjantai aamuna. ”Meillä joukkueessa erinomainen tunnelma ja itseluottamus. Edellisessä kotiottelussa Smash-Kotkaa vastaan näytimme parasta osaamistamme ja siitä on tarkoitus jatkaa huomenna lauantaina. Harri on pelaamassa ATP-Challenger kilpailua Australiassa, mutta meillä on siitä huolimatta erittäin iskukykyinen joukkue jalkeilla. Aleksi (Tuukkanen) pääsi korkkaamaan Tennisliiga kauden ottelussa Smash-Kotkaa vastaan ja nyt samassa tilanteessa on tälle kaudelle joukkueeseen tullut Iiro Vasa. Hienoa nähdä nuoret miehet Satan väreissä ja hyvässä iskussa,” kertasi kapteeni Roope Kailaheimo omia ja joukkueen tunnelmia. ”Paikalliskamppailu, meillä kovat panokset säilymisestä ja Smash:lla playoff-paikasta. Odotettavissa on siis varmasti hekumallinen ottelu. Smashia vastaan on muutenkin ollut perinteisesti tiukkoja pelejä ja Itä-Helsingin derbyn luoma lataus tuo varmasti oman mausteensa otteluun. Kuten Roope totesi, niin innolla odotetaan koko joukkueen voimin huomista. Toivottavasti tulee paljon yleisöä paikalle, ” jatkoi Aleksi Tuukkanen.

Kaksinpelien pelaavat kokoonpanot ja sarjataulukko ovat nähtävissä täällä. Nelinpeliparit nimetään kaksinpelien jälkeen. Koko kierroksen ennakko on puolestaan luettavissa täällä.

Samaa aikaa Tennisliiga ottelun kanssa pelataan myös naisten 2.divisioonan ottelu Sata – Smash 4. Lisätietoa naisten 2.divisioonan sarjatilanteesta ja tuloksista täältä.

Sata – Smash ja Sata – Smash 4 otteluun on seuran joukkueita tukeva lippumaksu aikuiset 10€, alle 18v ilmaiseksi. Lippuja myydään vielä perjantaina ja lauantai aamupäivänä hallin kassalta. VARAA KÄTEISTÄ. Ennakkoon ostaessa on voimassa tarjous 2 lippua yhden hinnalla (10€). Lauantaina liput 10€ aikuiselta ja alle 18 vuotiaat ilmaiseksi.

YEHH, tervetuloa kannustamaan kotijoukkueet voittoon!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail