Sata-Tennikselle dramaattinen tappio Tennisliiga karsinnassa

Sata-Tenniksen miesten edustusjoukkue koki dramaattisen tappion TEHO Sport Tennisliiga karsinnassa lauantaina-iltana Laajasalossa. 1.Divisioonan kolmannelta sijalta karsintaan paikkansa lunastanut Valkeakosken Tennis (VT) oli lopulta yli neljä tuntiseksi venyneessä ottelussa parempi otteluvoitoin 3-2. Sata-Tenniksen edustusjoukkueen talvikauden ottelut jatkuvat siis syys- tai lokakuussa 1.divisioonassa.

Karsinnasta odotettiin erittäin mielenkiintoista kamppailua kahden tasaisen joukkueen välillä ja sellainen siitä todellakin saatiin. Kaksinpeleissä Aleksi Tuukkanen (Sata) ja Valtteri Telinkangas (VT) ottivat lyhyen hetken sisään vakuuttavat voitot, jonka jälkeen runsaslukuinen yleisö siirtyi seuraamaan Roope Kailaheimon (Sata) ja Joonas Salosen (VT) kolmanteen erään venynyttä trilleriä. Kailaheimo oli kolmannessä erässä viime hetkille asti tukevasti kuskin paikalla johtaen supertiebrekiä parhaimmillaan jo 6-2. Salonen taisteli itsensä kuitenkin mukaan voittokamppailuun ja jatkopalloille. Kotiyleisö pääsi lopulta tuulettamaan 11-9 voittoa, kun Kailaheimo päätti ottelun helpottavaan läpisyöttöön. Nelinpeleihin lähdettiin siis Satan 2-1 johtoasemasta.

Pienen tauon jälkeen VT:n joukkue palasi pelikentille sisuuntuneena. Veli-Pekka Männistö ja Jukka Kohtamäki (VT) käyttivät Roope Kailaheimon ja Teemu Kolarin (Sata) alkukankeuden tehokkaasti hyväkseen eivätkä, tasaisista geimeistä huolimatta, päästäneet Satalaisia taistelemaan ottelun voitosta. Ratkaisu ja yleisön katseet siirtyivät siis nopeasti toiseen nelinpeliin, jossa kohtasivat Sata:n Aleksi Tuukkanen ja Ilja Orre sekä VT:n Valtteri Telinkangas ja Ville Toni. Tuukkanen/Orre käänsivät ensimmäisen erän niukasti hyväkseen 7-6 (7-5) ja johtivat toistakin erää jo tukevan tuntuisesti 4-1. Telinkangas/Toni syttyivät kuitenkin hurjaan taisteluun ja veivät otteluparin väkisin kolmannen erän supertiebreikiin. Kolmannessakin erässä Satalaiset saivat jälleen hyvän alun ja siirtyivät nopeasti 5-0 johtoon. Satalla oli tilanteessa 9-7 ja 10-9 jo kolme ottelupalloa. mutta VT ei tästäkään hätkähtänyt vaan nousi ensin tasoihin ja sinetöi lopulta 3-2 voiton ensimmäisellä ottelupallollaan. Kahdella nelinpelin voitolla VT nousi 3-2 voittoon ja takaisin Tennisliigaan vuoden tauon jälkeen

Sata-Tenniksen kapteeni Roope Kailaheimo oli ottelun tauottua ristiriitaisen miettein. “Päällimmäisenä tunteena on tietysti valtava pettymys. Taistelimme joukkueena mahtavasti viimeiseen pisteeseen asti. Marginaalit eivät valitettavasti tänäänkään olleet meidän puolella. Lisäksi jouduimme pohtimaan kokoonpanoa aivan viime hetkille asti harmittavien sairastelujen ja poissaolojen johdosta. Toisaalta tämä oli yksi parhaista urheiluun liittyvistä kokemuksista niin meille kuin jälkipuheiden mukaan vastustajillekin. Laajasalossa oli ihan uskomattoman hyvä tunnelma pelata. En tosiaankaan ollut ainoa kenellä meni kylmät väreet kehon läpi kesken ottelun. Kirjaimellisesti satapäinen yleisö kannusti hurjasti ensimmäisestä pisteestä aina viimeiseen asti. Peli oli rehtiä ja äärimmäisen jännittävää. Toivottavasti saamme sarjatason vaihtumisesta huolimatta nauttia vastaavasta tunnelmasta jatkossakin Laajasalossa. Ei auta muuta kuin lähteä rakentamaan uutta nousua ja vahvaa joukkuetta taas ensi kaudeksi. Onnittelut VT:lle sarjanoususta ja tsemppä Tennisliigaan!”

Vierasjoukkueessa oli sarjanousun jälkeen luonnollisesti ilo ylimmillään. Nelinpelissä vahvasti esiintynyt Ville Toni kuvaili tuntemuksiaan seuraavasti. “Tulipahan pelattua hieno ottelu. Kaksinpelejä pääsin seuraamaan Telarin (Valtteri Telinkangas) penkiltä käsin ja jo siinä fiilistelin hallin upeaa tunnelmaa. Nelinpelissä sitä ei ehtinyt enää niin miettiä ja huomata. Kiitos omalle joukkueelle upeasta kaudesta ja Sata-Tennikselle erinomaisista järjestelyistä!”

Joukkueen ja seuran puolesta lämmin kiitos kaikille pallopojille, -tytöille, linjatuomareille, muille vapaaehtoisille sekä varmasti Suomen äänekkäimmälle kotiyleisölle panoksestanne kuluneen Tennisliiga kauden aikana. Harmillisesta lopputuloksesta huolimatta sarjakausi oli ikimuistoinen hienojen ottelutapahtumien ja maailmantähtien vierailuiden muodossa. Tästä on suunta taas ylöspäin! JEHH SATA!!!

Tulokset

  1. Aleksi Tuukkanen (Sata) – Jukka Kohtamäki (VT) 7-6 (7-0) 6-2
  2. Roope Kailaheimo (Sata) – Joonas Salonen (VT) 4-6 6-2 11-9
  3. Ilja Orre (Sata) – Valtteri Telinkangas (VT) 2-6 2-6
  4. Kailaheimo/Teemu Kolari (Sata) – Veli-Pekka Männistö/Jukka Kohtamäki (VT) 1-6 2-6
  5. Orre/Tuukkanen (Sata) – Telinkangas/Toni (VT) 7-6 (7-5) 5-7 10-12


Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail