Miesten TEHO Sport Tennisliiga: Sata kääntämään kurssiaan – tavoitteena pudotuspelit

Kuvassa vasemmalta: Roope Kailaheimo, Harri Heliövaara, Horia Tecau, Max Wennäkoski

Helsingin Laajasalosta ponnistava Sata-Tennis selvisi viime kaudesta isolla säikähdyksellä. Nyt joukkue tavoittelee paluuta pudotuspeleihin.

Kauden 2016-2017 mestarijoukkue ajautui menneellä kaudella putoamiskarsintaan, jonka se hävisi Valkeakosken Tennikselle. Sata sai kuitenkin pitää sarjapaikkansa, kun Variston Tennis vetäytyi liigasta.

– Tuloksellisesti kausi 2018-2019 oli todella haastava. Meillä oli moni pelaaja erilaisten sairastelujen ja loukkaantumisten takia pitkän aikaa puolikuntoisina tai kokonaan sivussa pelikentiltä. Tämä näkyi raadollisesti tulostaululla ja sarjataulukossa. Tulevan kauden osalta ennusmerkit näyttävät asian suhteen paljon positiivisemmilta. Meillä on kasassa taas iskukykyinen joukkue, kertoi pelaaja-kapteeni Roope Kailaheimo.

Vaikkakin kausi oli tuloksellisesti haastava, niin Kailaheimo nostaa hyvänä ja mieleenpainuvana asiana esille maailmantähtien, Horia Tecaun, Jean-Julien Rojerin, John Peersin ja Henri Kontisen, vierailun Sata:n, GT:n ja HVS:n välisessä avaustapahtumassa.

Tulevaan kauteen Sata lähtee runkopelaajiensa sekä muutaman vahvistuksen voimalla. Joukkueen ehdoton ykköspelaaja on Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-151). Lisäksi joukkueessa jatkavat Iiro Vasa, Max Wennäkoski, Kailaheimo, Ilja Orre ja Mikael Vollbach. Uusina pelaajina joukkoon liittyvät viime kaudella komeasti Porin Verkkopalloseurassa pelannut isolyöntinen Marcus Stenfors ja Lauri Mäkikalli. 28-vuotias Mäkikalli kuului ikäluokkansa Suomen parhaimmistoon ja pelasi myöhemmin Yhdysvalloissa yliopistotennistä.

– Tavoitteenamme on tehdä paluu play-off peleihin, luoda jäsenistölle mieleenpainuvia ottelutapahtumia sekä mahdollisuuksia seurata huipputennistä kotihallilla Laajasalossa. HVS on tällä hetkellä ainoa joukkue meidän lisäksi, jolla on laittaa kentälle Suomen Davis Cup -joukkueeseen kuuluvia pelaajia. On erittäin hienoa, että Harri on taas lupautunut olemaan mukana joukkueessa ja ehtii kansainvälisten kilpailuiden lomassa edustamaan myös Sata-Tennistä, kommentoi seuran puheenjohtaja Jukka Kervinen.

Sijoitukset Tennisliigassa 2014-2019:

2018-2019: Runkosarjan 9.

2017-2018: Runkosarjan 6. ja puolivälierä

2016-2017: Runkosarjan 1. ja kultaa

2015-2016: Runkosarjan 4. ja pronssia

2014-2015: ei pelannut

Arvio: Terveenä ollessaan Sata:n joukkueella on täysi mahdollisuus yltää jälleen pudotuspeleihin. Kivikovassa liigassa ei kuitenkaan ole varaa loukkaantumisiin tai avainpelaajien useampiin poissaoloihin. Heliövaaran merkitys joukkueellensa ja pääsylle pudotuspeleihin on todella iso.

Pelaajajärjestys (Suomen ranking/ATP-ranking): Harri Heliövaara (3./nelinpelin ATP-151), Max Wennäkoski (15.), Marcus Stenfors (33.), Iiro Vasa (38.), Roope Kailaheimo (48.), Lauri Mäkikalli (85.), Mikael Vollbach (148.), Ilja Orre (179.)

Sata-Tenniksen kausi alkaa Harri Heliövaaran tähdittämänä Talin Tenniskeskuksella lauantaina 12.10 klo 16.00 HVS-Tennistä vastaan. Ensimmäinen kotiottelu on vuorossa sunnuntaina 13.10. kello 12.00 Laajasalossa. Kotiotteluun on samaa aikaa pelattavan 12v. Cinia JGP -kilpailun johdosta vapaapääsy.

Lisätietoa TEHO Sport Tennisliigasta: www.tennisliiga.fi

Lähde: Suomen Tennisliitto

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail